ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Νηπιαγωγείο (παιδιά ηλικίας 3-6 ετών)

Στο Νηπιαγωγείο μας θα έχει μια ομάδα παιδιών, για παιδιά από 3–6 ετών. Η ομάδα του νηπιαγωγείου αποτελείται από παιδιά μεικτών ηλικιών.

Καθημερινό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο

Μια τυπική μέρα

Το καθημερινό πρόγραμμα της κάθε ομάδας στο νηπιαγωγείο μπορεί να διαφέρει. Βασικά, η μέρα ξεκινά με την πρωινή περίοδο, που, ανάλογα με την εποχή, εμπλουτίζεται με παροιμίες, τραγούδια, ιστορίες και σωματικά παιχνίδια. Ακολουθεί ελεύθερο παιχνίδι. Στο ελεύθερο παιχνίδι, το κάθε παιδί μπορεί να ακολουθήσει την εσωτερική του διαίσθηση και αναλόγως της ηλικίας και φαντασίας του, μπορεί να παίξει με τα διαθέσιμα υλικά.

Στο μεταξύ, ένας εκπαιδευτής ετοιμάζει το πρόγευμα μαζί με κάποια από τα παιδιά – όπως κόψιμο φρούτων ή σπάσιμο αμυγδάλων για τα δημητριακά. Ύστερα από τη συνηθισμένη τακτοποίηση του χώρου, ακολουθεί βόλτα, ανάλογα με την εποχή. Στη συνέχεια, προσφέρεται το πρωινό και τα παιδιά βγαίνουν στον κήπο για παιχνίδι.

Σε κάθε μέρα της βδομάδας αντιστοιχεί και μια καλλιτεχνική δραστηριότητα χειροτεχνίας: π.χ. ημέρα μαγειρικής, ημέρα νερομπογιών, ζωγραφικής με παστέλ, κηρομπογιές και ευρυθμία.

Τα παιδιά, περνούν αρκετό χρόνο εκτός της τάξης, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όμορφο κήπο με ελαιόδεντρα, φυτά που έχουν φυτέψει τα ίδια τα παιδιά ή ακόμα και με οικόσιτα ζώα που φροντίζουν τα ίδια.